sticky post

lagu yang dimainkan di blog ini adalah lagu favourite writer tika writer dalam kegembiraan dan juga kesedihan. sesiapa yang tak senang mendengarnya, sila slow/ mute kan speaker anda. terima kasih.

scroll down for new post :)

20120215

Jangan sikat sesuka hati !

assalamualaikum^^


aku baru dapat info sedikit, so aku nak share pada semua. harap harap dapat ikut la ye :)






  • Rasulullah s.a.w melarang menyikat rambut di dalam kamar mandi kerana perbuatan itu melemahkan akar rambut. 


  • Seseorang itu hendaklah duduk ketika bersikat kerana ia akan mengguatkan otot jantung dan elak daripada melakukannya secara berdiri sebab ia akan melemahkan jantung.


  •  Seseorang yang bersikat ketika berdiri akan terjebak dalam masalah hutang.

  •  Adalah makruh menggunakan sikat yang diperbuat daripada perak atau bersadurkan perak.








sikat rambut dengan cara betul pun banyak hikmah yg kita boleh dapat kan. ni tak main sesuka hati je sikat asal rambut bersikat. kalau ikut cara ni mungkin kita akan lebih sihat. kan kan :)

















terima kasih sudi baca^^

3 comments:

  1. kite salu sikat rambut berdir cane weyh?? utangggg! baaanyaaakkkk!! tsk tsk T________T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...