sticky post

lagu yang dimainkan di blog ini adalah lagu favourite writer tika writer dalam kegembiraan dan juga kesedihan. sesiapa yang tak senang mendengarnya, sila slow/ mute kan speaker anda. terima kasih.

scroll down for new post :)

20111109

ZIVILIAashiteru



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)


p/s lagu ni sgt bermakna :(

20111107

TARI

Assalamualaikum^^


dulu waktu sekolah, kalau bab tari menari memang feveret aku. tak kiralah menari apa pun..kalau tak dapat masuk pon, aku suke gila tengok orang menari.. 



masa mula aku masuk tarian dulu,memang kekok jari jemari aku. bayangkan nak jadikan batu sampai jadi lekuk. susahkan? lamakan? hari hari praktis dekat rumah my bestie. nk melembutkan jari,tangan, kaki,punggung..uish! bukan senang..lepas praktis menari yang tak seberapa tu, keluar peluh macam lari 500 meter. tengok,betapa susahnya nak trained badan sampai jadi lembut.




bukan kata badan je. muka pon kene praktis jugak taw. kalau 24 jam menari, 24 jam jugaklah kene nampakkan gigi. walaupun terpaksa berpura pura masa tu. ingat lagi, masa tengah praktis full tu, aku dok syik kene jerit, "SENYUM NADIA, SENYUM~!". bukan tak nak senyum, kadang kadang tu terlupa, mana nak ingat step, mana nak ingat muka lagi. mana tak, kalau menari, aku je yang depan. nebes u olls~!




tapi, ni semua dulu. tari menari dah lama aku tak praktikkan. mungkin lenggok2 aku pun dah keras. nak buat mcm mane, badan pun dah naik sekarang..teehee~! nak menari pun segan..haha




last aku menari masa aku part 1 diploma dulu. tarian pahang kau! haaa...aku suka..suka sangat sangat masa ni..semua penari bagaikan puteri..ahaks!ce tengok gambar zaman dulu dulu nih..hehehehe




nmpak tak muka gembira aku?






aku tetiba tudung maroon duduk..tegak pulak tuh~!




muka happy lagi...bhagiaaaa yang teramat masa ni :)



peace je tak habis2..





tetiba pandang sorang sorang kat atas. kau ingat cover untuk magazine ke hape? haha




peace lagi =.="



suci + kurus = suka :(




p/s : ada sesiapa yang nak ajak saya menari balik??



terima kasih sudi baca^^



20111030

NEW PRODUCT

Assalamualaikum^^


since muka aku yang dah mula tumbuh jeragat, risau dah mula menguasai diri. mula lah hati aku terdetik nak tukar product lain. muka aku bukan jenis muka berminyak yang ketara tu. that why laa senang sangat tumbuh jeragat sebab muka terlalu kering. dengan itu, aku cari product yang wajib ada moisturiser~! 







pilih punya pilih...cari punya cari....product ni yang menjadi pilihan hati idaman kalbu :)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



OLAY total effect 7 in 1..
OLAY natural white..







alhamdullilah setelah hampir 2 bulan pakai dengan tegar.....

jeragat kurang, hati pun senang :) (geliii nak mampos) hahahahahah


try it~!




terima kasih sudi baca^^


20111024

RUPANYA....

assalamualaikum^^






dalam kita asyik merungut yang kita ni susahla, merungut yang kita sedihla..RUPANYA...ramai lagi insan yang macam tu malah ramai lagi yang susah and lagi sedih dari kita...hmmm..





Tuhan jadikan kita sesempurna insan di muka bumi ini..semuanya dijadikan dengan adil..jika kurang yang ini,mesti ada lebih dari segi lain..percayalahh..semua yang berlaku sepanjang hidup kita adalah ketentuan dari-Nya..semua ada hikmah..jika sesuatu kesedihan berlaku terhadap diri kita, percayalah kegembiraan akan muncul tak lama lagi...


macam pepatah ni :



"kita merungut Allah menurunkan hujan tatkala cuaca sedang baik, tapi kita tak sedar Allah nak menghadiahkan kita pelangi yang indah"



that is my feveret quotation :)



cuba applykan pepatah tu dalam hidup kita. mesti kita tak pernah berhenti bersyukur. 



hidup mesti diteruskan walau onak duri yang melanda diri kita..sebab kita kena percaya sesungguhkan Allah s.w.t sentiasa mendekati pada orang yang selalu mendekatinya :)



rasa touching pulak dengan ayat last ni..



bubye :)


terima kasih sudi baca ^^

20111022

ALIFF SATARlelaki seperti aku

Mula mula geli..tapi makin lama makin cute lagu nih..hee <3



DUGAAN~

semoga berlalu pergi dengan cepat..aminnnn :(

kuatkanlah rohani dan jasmani ku YA ALLAH...

its very hard. but i should go through..

redhaaa.....

Hatiku Milikmu - Nera AF9

20111012

SPECIAL DAY (9.10.11)

Assalamualaikum^^

hye...ignore si tukang taip yang pemalas ni T_T. memang lama sungguh tak menaip bait bait kata yang annoying dalam blog usang ni huuuuuuu..



ni pun disebabkan ada mende yang nak update, tu terus je laju mengupdate. hehe.. ini pun dengan bantuan rakan sebilik yang sudi meminjamkan berukben dia, kalau tak, memang malas makkk jaahhhhh oiiii dengan wireless yang semput semput siput babi tu. haha



tanggal 9.10.11 (gilaaa cantik DOB..muahahahah) aritu hari yang special gitu ~! lagi lagi dengan rakan annoying yang sangat sangat tidak boleh dilupakan sebab dah saling mengenali bau badan mereka. haha..


all memorable pictures :)

 kawan etot saya


  mereka mereka yang.......tah....muahahahha...muah2


 bak kata leyha (si selendang satin) "NENE NAK PELEMPANG SIKIT BOLEH"..hahahah

 self timer okeh! bukan pakai keringat manusia. harap maklum 

 muka eden beria macam tak penah makan kek. kau ada? haha


 okay..yang ni behave sikit..kehkehkeh


 tiup kak..pelan pelan kak...style gitu..


 eh dengan ketot lagi...(noraniza okeh nama dia..)artis gituuuuu

 feshi....hehehehe


 eh nene la..comel lagi manja taw...awwwwww...


 c mata besar...nazira...heheheheh


 si model sorang ni....makcik leyha....nama glamer zaraa gituuu taw...


hadiah hadia saya dari yang tersayanggggg.....


thaankksss so much to all my dear <3


ini yang dinamakan bahagia ^^

psttttt next : leyha




20111003

BAHAGIA

assalamualaikum^^


bahagia? 
yup bahagia. 

kenapa bahagia?
 tah,memang tengah rasa bahagia.

 siapa yang bahagiakan?
 orang sekeliling.

 boleh bagi detail tak siapa orang tu? 
rahsia.

kenapa rahsia? 
suka hati lah.

sampai bila nak bahagia?
sampai in the end of life.

kalau bahagia memang kene tulis kat blog ea?
errr -_-" (speechless)

*
*
*
*
*
*
*
*


sekian terima kasih^^



20110918

BRUNO MARScount on me


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
http://www.elyricsworld.com/count_on_me_lyrics_bruno_mars.html
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

20110803

KENAPA DAH LAMA GILAA TAK HAPDATE???

kenapa lama gilaa tak hapdate ya? tanya orang or diri sendiri? ahh lantak lah..penat balik kerja ni. jeng jeng jeng..dah tahu kan jawapannya. MAK KERJAA NAKK OIIIII...penat tahu tak..




ingatkan kerja dapat pc sebijik, dok dalam aircond, duduk 8 jam ngadap pc (kalau tak ot) senang? rupannya penattt nakkk oiiii..of course la badan tak penat, tapi otak penat bapak. ops kasar ya, penat abah tahu?haaaaa...




lagi satu kalau kat tempat kerja, ingat nak balik hapdate blog..tapi hampeh..katil lagi menyelerakan sekarang ni..haha..sampai mak abah cakap "tengok akak ko, macam dah kerja bertahun tahun gayanya"..bhahhahah..pada aku apa nak jadi, jadilah! janji dapat rehat secukup cukupnya..ngeh ngeh ngeh...




ni pon rasa macam nak tercabut tangan hapdate ni sebab kat tempat kerja dok menekan keyboard memanjang sebab bos tak habis habis suruh buat order dari supplier..dia untung, AKU PENATT!




tapi apa yang penting 1.2k ada dalam bank aku hujung bulan ni..keh keh keh..





adiooosssss!!!!!!! 


20110706

Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura dan Shila Hamzah

sejak tonton annissa..mulalah suka gila dengan lagu ni..moh la kita karaoke ye :)



Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku

20110704

BRUNO MARZ the lazy song




best best best !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


walaupun dah lama, tetap nak cakap best !

sempoi gila lah video abang bruno nih...

pakai webcam je woiiiiii....


enjoy !

KADANG KADANG KITA DIBAWAH

assalamualaikum^^




kadang kadang kita kat atas and kadang kadang kita kat bawah. bila kita berada di atas, kita takkan persoalkan kenapa kita di atas. and apabila di bawah, kita akan sering bertanya, sering persoalkan kenapa kita dibawah. ye tak?





walau apa pun yang menimpa and jadi pada kita, kita haruslah sentiasa bersyukur. itulah ketentuan kita. itulah jalan kita yang telah ditentukan olehNYA yang maha esa sejak azali lagi.






ingatlah, orang yang bertakwa diberi dan dianugerahkan kebaikan dan kejayaan, itu adalah untuk menguji keimanannya. kadang kala orang yang bertakwa diberikan ujian, itu adalh untuk meningkatkan tahap ketakwaannya dan keimananya.






ayat di atas yang sentiasa menguatkan HB untuk meneruskan segala dugaan yang menimpa......







lover ever sering mengingatkan HB dugaan yang menimpa haruslah diterima dengan syukur dan terima dengan   seredha redhanya.setiap kali kita menerima dengan keadaan yang redha dan tenang, kesedihan yang menimpa tidak akan lama. dan ingatlah setiap apa yang berlaku ada hikmah di sebaliknya. itu janji ALLAH S.W.T kepada sesiapa yang sabar dalam meneruskan hidup.






itulah kata kata yang menguatkan HB setiap kali ditimpa dugaan yang boleh menggoyahkan keimanan..





setiap kali dugaan menimpa ucaplah "ya ALLAH, sesungguhnya ini dugaan yang telah engkau berikan, aku terima dengan redha dan aku percaya ada hikmah disebaliknya"






moga apa yang diberikan olehNYA kepada kita tidak kira baik atau buruk haruslah diterima dengan SYUKUR :)





entry ini wujud kerana pemergian kawan sekolah HB yang menderita sakit pangkal rahim. anak dalam kandungan terpaksa dikeluarkan dahulu sebelum cukup bulan. dan kawan HB tidak sempat melihat anaknya sendiri...





AL-FATIHAH.....

20110703

MALAYSIA VS CHINESE TAIPEI !

assalamualaikum^^




   


yeeaaaahhhhh....
harimau muda go !!!! HB tengah tengok..terasa ingin melonjak lonjak excited !
sekarang 2 sama..
pasukan harimau muda berusaha maju kehadapan.
ayuh DOAKAN MALAYSIA rakan blogger !



*tapi agregat malaysia masih dihadapan. ngehngeh. 

GO MALAYSIA !








updating after keputusan akhir.....................................................


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*  





malaysia tumpas di tangan chinese taipei 3-2...








tapi................................






disebabkan agregat, malaysia berjaya maju kehadapn....






ALHAMDULILLAH................. :)



20110701

GANDINGAN PERTAMA LISA SURIHANI DAN SHAHEIZY SAM DALAM FILEM 'SEKALI LAGI'

assalamualaikum^^



huish ! comel betul kome2 nih :)


Filem berjudul Sekali Lagi… adalah filem Metrowealth (MIG) yang ke-48 memberi ruang kepada pengarah baru, Hashim Rejab untuk mengarah filem tersebut.


Filem romantik tersebut buat pertama kalinya menggandingkan pelakon popular, Lisa Surihani dan Shaheizy Sam. Turut memantapkan filem ini menerusi kemunculan pelakon cilik, Mia Sara Nasuha yang popular menerusi drama Adamaya dan Epilog Syurga Cinta.



Selain itu, pelengkap kepada filem ini adalah kehadiran pelakon berbakat dan senior seperti Kartina Aziz, Bront Palarae dan Bob Lokman.


*whoaaaa.. gilalah ayat T________T



Sinopsis SEKALI LAGI


Arman (Shaheizy Sam) merupakan seorang pesakit yang percaya dirinya menghidapi penyakit autisme. Dia dijaga oleh ibu (Kartina Aziz) dan ayah saudaranya (Alex Yanz) selepas pembedahan. Dia dijodohkan dengan (Shasha Zurazie) atas pilihan ibunya. Satu hari, Arman diperas ugut dan kehadiran Amy (Mia Sara Nasuha) menyelamatkan Arman. Sejak hari itu, mereka berkawan baik sehinggalah hal persahabatan mereka diketahui ibu Amy, Shiela (Lisa Surihani). Shiela berang dan melarang Amy berjumpa Arman. Mengapakah Shiela berbuat begitu? Segalanya terjawab dalam filem romantik indah ini.




Trailer SEKALI LAGI








*macam nak pergi tengok je. jom !





20110629

PENJAGAAN KUKU

assalamualaikum^^




moh kita bincang sikit tentang kuku.




Kuku merupakan salah satu bahagian yang memerlukan perhatian bagi seseorang individu itu kelihatan hebat dan menarik, seperti juga wajah yang perlu kelihatan cantik dan berseri. Kuku juga memerlukan penjagaan khusus agar sihat dan cantik tanpa gangguan penyakit seperti fungus.









Penjagaan kesihatan kuku amatlah penting kerana kuku merupakan salah satu anggota badan manusia yang amat sensitif. Jika tidak dijaga ianya akan bermasalah dan mudah mendapat jangkitan penyakit seperti jangkitan fungus dan sebagainya.


Dewasa ini juga kita banyak mendengar wabak penyakit serius yang boleh membawa maut seperti penyakit kuku dan mulut, jadi amalan kebersihan amatlah penting dalam kehidupan seharian.

bawah ni adalah sedikit tips penjagaan kuku :
  •   Selalu membersihkan kuku dengan merendam dalam air hangat
  •   Membersihkan kuku dengan sabun lembut khas untuk kuku
  •   Perlu kerap menggunakan pelembab
  •   Selalu memotong kuku dan membuang bahagian yang tidak perlu
  •   Harus minum banyak air


Petua menjaga dan mengelakkan kuku tercedera :
  •   Elakkan mengorek sesuatu menggunakan kuku
  •   Jangan memotong kuku hingga terlalu pendek
  •   Elakkan menggaru dengan kuat
  •   Elakkan juga selalu menukar pewarna kuku



Petua menghias kuku :
  •  Bersihkan tangan dan kuku menggunakan sabun khas
  •  Kuku disapukan losyen yang mengandungi vitamin c
  •  Kemaskan kuku dengan menggunting lebihan kuku dan kulit di sekitar kuku
  •  Licinkan permukaan kuku menggunakan alatan khas, gosok kuku dengan kain untuk     membuang habuk dan kotoran yang tertinggal 



terima kasih sudi baca^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...