sticky post

lagu yang dimainkan di blog ini adalah lagu favourite writer tika writer dalam kegembiraan dan juga kesedihan. sesiapa yang tak senang mendengarnya, sila slow/ mute kan speaker anda. terima kasih.

scroll down for new post :)

20101110

::SENANG, MUDAH DAN CEPAT::

tersangat skema lau baca tajok kat atas tuh.heee.okey.ni nak cite yang i bakal buat ape yang i nak cite ni hujung minggu ni.mak i kata la.i cakap je sebab mak i yang beli barang and i tukang godeh-godeh je.bhahahaha..ok2..sambung..i akan tunjukkan cara-cara buat kuih batik..in other word,i nak tunjuk resepinya je..haha..poyo..

berikut adalah cara-caranya (dengan berlagaknya) :

bahan-bahan :

  1. 1 bungkus biskut marie (350 gram)
  2. 1/2 buku butter
  3. 2 biji telur
  4. 1 cawan serbuk koko
  5. 1/2 cawan milo
  6. 1 cawan air
  7. 3/4 cawan gula
milo and koko terpulang pada citarasa.kalau nak rase pekat letak lebih.kalau nk mild,kurangkan.


cara-cara :

  1. firstly, patahkan biskut
  2. then, dalam periuk,campurkan koko,milo,air dan gula.dengan api sederhana,kacaukan sampai semua larut
  3. selepas itu, masukkan butter dan kacau sehingga larut.
  4. kecilkan api,masukkan telur..kacau..samapi agak-agak pekat, padamkan api.
  5. masukkan biskut-biskut yang telah dipatahkan tadi. kacau sehingga biskut dah diselaputi coklat.
  6. masukkan dalam bekas atau loyang, tekan-tekan sedikit bagi padat.
  7. lastly,letak dalam peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang...


SIAP!!!



SEKIAN, TERIMA KASIH
teehee ;D

4 comments:

  1. t jmpe abang bwk tao

    ReplyDelete
  2. okey...xpon,wat same2 ngan sayang...heheheh...luv you...

    ReplyDelete
  3. tot..
    resipi lain pulak..
    yang senang2 tau..
    susa x reti bwt kang..
    hehe.. ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...