sticky post

lagu yang dimainkan di blog ini adalah lagu favourite writer tika writer dalam kegembiraan dan juga kesedihan. sesiapa yang tak senang mendengarnya, sila slow/ mute kan speaker anda. terima kasih.

scroll down for new post :)

20130208

No Title

Assalamualaikum

tiada kata apa apa pon yang perlu diungkap. tu sebab letak no title as tajuk. tah kenapa hati malas mengadap  blog. mungkin diri busy dengan perihal dunia yang lain. adakah blog ini akan berkubur? entah lah. hati berat. tapi keinginan ada.

hari rabu haritu keluar dengan kawan kawan. indah dunia rasanya. terlalu indah dengan gelak hilai tawa mereka. tapi bila masa itu berlalu, hati mula resah kembali. entah. tidak tahu kenapa. mungkin tiada selawat atau zikir yang menghiasi bibir. entahlah entah kenapa.

pagi pagi hariku di jamu dengan kata kata good morning dari mereka. ya mereka. dari group whatsapp yang aku wujudkan untuk saling berhubung antara kami. ya, nasib app tu ada untuk buat aku hilangkan kesunyian yang kadang kadang menerpa. hati kadang kadang sunyi walaupon ada yang cuba mencipta bahagia. syukur. tapi belum bersedia. maaf dihulur.

fikirkan tentang kerja. otak bercelaru. moga ada rezeki aku dimana mana. aku tak kisahkan pendapatan sebab aku tahu aku tak lah seberapa pandai nak demand. moga ada rezeki yang halal untukku. hiba bila mengingatkan kelalaian. kelalaian yg dicipta sendiri. bengap.

jodoh? malas nak fikir sekarang ini. bila ada memang bahagia. tapi kalau dah ada, kadang kadang menyakitkan. buat apa nak diri disakiti utk insan yang tak halal lagi. hurrr! biarlah dia dtg sendiri dengan mulut yang tak henti berdoa. moga Pencipta cinta dengar rintihan hambanya yg menagih cintaNya terlebih dahulu dari menagih cinta duniawi.

hmmmm..moga hati resah pergi dengan sendirinya tanpa dipaksa dan tak perlu datang lagi jika diundang sekalipun. pergi kau.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...